Снеха имунитета на Джейхан Ибрямов

1
Рая Назарян свика спешно заседание на Председателския съвет
Рая Назарян свика спешно заседание на Председателския съвет Снимка: БТА

Рая Назарян свика спешно заседание на Председателския съвет

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да свали имунитета на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов от коалицията „Алианс за права и свободи". Гласуването премина с категорично мнозинство, като 13 от общо 15 членове на комисията подкрепиха предложението.

Това развитие идва след акция на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) в жилище, свързано с Ибрямов. В сряда народният представител беше задържан по обвинения за търговия с вот.

В отговор на ситуацията, председателят на Народното събрание Рая Назарян свика извънреден Председателски съвет. На това заседание ще се обсъди възможността за сваляне на имунитета на Ибрямов и в качеството му на действащ депутат.

Случаят повдига сериозни въпроси относно почтеността на изборния процес и отговорността на народните представители. Развитието на ситуацията ще бъде следено с повишено внимание от обществеността и медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ВИЦ НА ДЕНЯ
    Решението е доста странно. Ясно е кого обслужва. Но това решение е странно, защото според българската конституция "Всеки е невинен до доказване на противното". Няма образувано дело, няма дори свикано в народното събрание искане за провеждане на гласуване от народните представители дали да уважат искането на прокуратурата и да му отнемат имунитета или да го оставят с имунитет. Един човек в държавата казва нещо срещу някого и този "някого" веднага е погнат от съответната институция и практически е ликвидиран. Не ми се иска да го кажа, защото тотално не харесвам Станислав Трифонов, но "няма такава държава"! Колкото до депесе - изначално е трябвало да не съществува. Но това не отнема от факта, че в България един човек гази всичко и всеки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари