Борислав Сарафов взема имунитета на Джейхан Ибрямов

0
Главната прокуратура уведоми ЦИК за задържането на кандидат-депутат
Главната прокуратура уведоми ЦИК за задържането на кандидат-депутат Снимка: БГНЕС / Архив

Главната прокуратура уведоми ЦИК за задържането на кандидат-депутат

Централната избирателна комисия (ЦИК) получи официално уведомление от временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов относно задържането на кандидат за народен представител. Информацията бе представена на днешното заседание на комисията от нейната говорителка и заместник-председател Росица Матева.

Според изчетеното писмо, кандидат-депутатът Джейхан Ибрямов от коалиция „Алианс за права и свободи" е бил задържан при извършване на тежко престъпление. Това обстоятелство, съгласно действащото законодателство, изключва защитата на депутатския имунитет.

Росица Матева поясни пред членовете на ЦИК, че полученото писмо е само за сведение и комисията няма да се произнася по въпроса за имунитета на Ибрямов. Тя представи съдържанието на документа пред колегите си, без да споменава изрично името на задържания кандидат-депутат.

Въпреки първоначалните очаквания, че ЦИК ще вземе решение по казуса до края на деня, стана ясно, че комисията няма да предприема действия по отношение на депутатския имунитет на Джейхан Ибрямов.

Този случай повдига важни въпроси относно баланса между депутатския имунитет и върховенството на закона, особено в контекста на предизборната кампания. Той също така подчертава ролята на ЦИК като независим орган, който трябва да реагира адекватно на подобни ситуации, зачитайки както правата на кандидатите, така и интересите на правосъдието.

Остава да се види как този инцидент ще повлияе на предизборната кампания на коалицията „Алианс за права и свободи" и дали ще има по-широки последици за политическата сцена в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари