Повдигат обвинения за търговия с влияние на Джейхан Ибрямов

1
ЦИК и парламентът свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов
ЦИК и парламентът свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов Снимка: БТА / Архив

ЦИК и парламентът свалиха имунитета на Джейхан Ибрямов

В сряда вечерта Джейхан Ибрямов, кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи", беше задържан за 24 часа и отведен в следствения арест. Според адвоката му Йордан Киров, задържането е във връзка с разследване за купуване на гласове. Днес стана ясно, че срокът на задържането му е удължен до 72 часа, а държавното обвинение се готви да повдигне обвинения срещу него за търговия с влияние.

Централната избирателна комисия (ЦИК) реагира светкавично на ситуацията, като проведе заседание за сваляне на имунитета на Ибрямов. С убедително мнозинство от 13 гласа "за" от общо 15 члена, Комисията взе решение да свали имунитета на кандидат-депутата.

Паралелно с действията на ЦИК, председателят на Народното събрание Рая Назарян също даде зелена светлина за сваляне на депутатския имунитет на Ибрямов. В момента тя работи върху мотивираното си решение, което се очаква да бъде публикувано по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ЦИК са светкавици
    За същото - ще стане ли факт и за пеефски?! ЦИК са светкавици. Но за пеефски - кога ще се действа по същия начин?! А, да, стана обществено ясно, че сащ и англия го подкрепят и той на практика притежава нотариалния акт на България. Беззаконията в България ще се мултиплицират.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари