Прокуратурата иска постоянен арест за Джейхан Ибрямов

2
100 000 лева белязани банкноти са в основата на обвинението
100 000 лева белязани банкноти са в основата на обвинението Снимка: БТА

100 000 лева белязани банкноти са в основата на обвинението

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на народния представител Джейхан Ибрямов.

Очаква се в следващите часове дежурният съдия да насрочи заседание по искането, след като той и защитата на Ибрямов се запознаят подробно с материалите по делото, събрани до момента от разследващите органи.

Ибрямов беше задържан в сряда вечерта, на 2 октомври, при специализирана полицейска операция. При ареста му бяха открити белязани банкноти на обща стойност 100 000 (сто хиляди) лева. Прокуратурата подготвя повдигането на обвинение срещу народния представител за престъплението "търговия с влияние".

В четвъртък, 3 октомври, бяха свалени двата имунитета на Ибрямов. Председателят на Народното събрание отне депутатския му имунитет, а Централната избирателна комисия (ЦИК) - този на кандидат-депутат. Първоначално Ибрямов беше задържан за 24 часа, след което беше преместен в следствения арест. Впоследствие срокът на задържането му беше удължен на 72 часа.

Според твърденията на обвинението, Ибрямов е поискал въпросната сума, за да я използва за купуване на гласове. В замяна той обещал да съдейства за спечелването на обществени поръчки в Министерството на отбраната. Основен свидетел срещу Ибрямов е Мирослав Тодоров. Двамата се познават от 2000 година, а от 2019 година са в близки приятелски отношения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари