Апелативният съд решава съдбата на Джейхан Ибрямов

0
Търговия с влияние: Ще остане ли Ибрямов зад решетките?
Търговия с влияние: Ще остане ли Ибрямов зад решетките? Снимка: БТА / Архив

Търговия с влияние: Ще остане ли Ибрямов зад решетките?

Софийският апелативен съд ще вземе окончателно решение относно мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов, обвинен в търговия с влияние. Съдебният състав ще прецени дали да потвърди задържането му под стража или да определи по-лека мярка.

Според обвинението на прокуратурата, Ибрямов е използвал връзките си, за да влияе върху процедури за обществени поръчки в Министерството на отбраната. Той е бил задържан в момент на получаване на сума в размер на 100 000 лева в предварително маркирани банкноти.

Прокуратурата твърди, че въпросната сума е била предназначена за купуване на гласове, което допълнително утежнява обвиненията срещу Ибрямов.

Поради спецификата на използваните специални разузнавателни средства (СРС) в хода на разследването, съдебното заседание се проведе при закрити врати, без достъп на медии и външни лица.

Решението на Апелативния съд - София ще бъде окончателно и ще определи по-нататъшния ход на делото срещу Джейхан Ибрямов. То ще даде яснота дали обвиняемият ще остане в ареста или ще бъде освободен под друга форма на контрол до приключване на съдебния процес.

Случаят привлича значително обществено внимание, тъй като засяга чувствителни въпроси, свързани с корупцията във високите етажи на властта и прозрачността при възлагането на обществени поръчки в сферата на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари