Адвокат Йордан Киров: Джейхан Ибрямов е в следствения арест заради купуване на гласове

0
При претърсването на жилището му са иззети са документи по друго производство, подчерта защитникът
При претърсването на жилището му са иззети са документи по друго производство, подчерта защитникът Снимка: Джейхан Ибрямов / Facebook / Архив

При претърсването на жилището му са иззети са документи по друго производство, подчерта защитникът

Кандидат-депутатът от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е бил задържан по подозрение в купуване на гласове, съобщи адвокат Йордан Киров, който защитава задържаното лице, предаде БТА.

Според информацията, предоставена от адвокат Киров, кандидатът за народен представител е бил отведен в следствения арест във връзка с разследване за купуване на гласове. Това събитие се случва в разгара на предизборната кампания, повдигайки опасения за възможни нарушения на изборния процес.

В хода на разследването, жилището на задържания е било подложено на щателна проверка от страна на правоохранителните органи. Адвокат Киров поясни: "Тази вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено." Той добави, че представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи, свързани с друго производство.

Интересен факт е, че по време на претърсването са били открити само "средства, необходими за ежедневни нужди", както уточни защитникът. Това повдига въпроси относно естеството на доказателствата, върху които се основава подозрението за купуване на гласове.

Адвокат Киров очерта възможните следващи стъпки в правния процес: "Оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари