Атанас Илков: Получихме сигнал за търговия с гласове на стойност 1 милион лева

0
Вътрешният министър коментира и случая с Джейхан Ибрямов
Вътрешният министър коментира и случая с Джейхан Ибрямов

Вътрешният министър коментира и случая с Джейхан Ибрямов

МВР разследва схеми за купуване на гласове преди изборите.

Вътрешният министър Атанас Илков разкри пред bTV детайли за най-често срещаните методи за купуване на гласове преди предстоящите избори. Според него, основните схеми включват финансови транзакции чрез познати лица, но се появяват и нови методи, специфични за настоящата предизборна кампания.

Сигнали за високи суми при купуване на гласове

Министър Илков сподели информация за получени сигнали, според които на някои места се предлагат до 500 лева за глас. Той обаче подчерта необходимостта от завършване на проверките, преди да се потвърди достоверността на тези твърдения.

"Имахме подобен случай, днес в 7-мо районно бе получен сигнал за Варна, че човек ще получи милион и ще го даде на друг, за да купува гласове за определена партия", обясни Илков. След бърза проверка стана ясно, че въпросните лица са алкохолно зависими и водят скитнически начин на живот, което поставя под съмнение достоверността на сигнала.

Разследване на Джейхан Ибрямов и твърдения за заплахи

Вътрешният министър коментира и случая с Джейхан Ибрямов, чийто арест беше потвърден от Апелативния съд. Съдът прие, че има висока степен на обществена опасност на деянието и опасения, че Ибрямов може да извърши престъпление.

Илков отхвърли твърденията за незаконосъобразност на ареста на Ибрямов. Той също така коментира сигнала за подготвяна заплаха срещу Делян Пеевски, уточнявайки, че охраната му не е увеличена.

Съдебно решение за Джейхан Ибрямов

Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" за Джейхан Ибрямов. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Съдът се позова на данни, според които сума от 100 000 лева е била предназначена за купуване на гласове.

Вътрешното министерство продължава да следи ситуацията и да разследва всички сигнали за нарушения на изборния процес, с цел осигуряване на честни и прозрачни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Абе
    Абе как един път не дойдоха при мен тези да ми купят гласа...40г няма никой..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари