"БОЕЦ": Атанас Илков е "чадърът" на Пеевски в купуването на гласове

2
"БОЕЦ" обвинява вътрешния министър в прикриване на купуване на гласове
"БОЕЦ" обвинява вътрешния министър в прикриване на купуване на гласове

"БОЕЦ" обвинява вътрешния министър в прикриване на купуване на гласове

Гражданско движение "БОЕЦ" отправи сериозни обвинения срещу министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Организацията твърди, че той е замесен в схеми за купуване на гласове, свързани с Делян Пеевски.

Георги Георгиев разкрива документи

В епизод 262 на предаването "Честно казано с Люба Кулезич", лидерът на "БОЕЦ" Георги Георгиев представи документи, които според него доказват твърденията му. "Лично министърът на вътрешните работи Атанас Илков е чадърът на схемите на Пеевски за купуване на гласове", заяви Георгиев пред камерата.

Призив за оставка и извънредно заседание

Гражданското движение призова политическите партии в Народното събрание да свикат извънредно заседание с искане за оставката на министър Илков. Особен акцент беше поставен върху коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Сигнал до институциите

"БОЕЦ" е внесъл официален сигнал до няколко ключови институции:

  • Държавна агенция "Национална сигурност"
  • Върховна касационна прокуратура
  • Министерство на вътрешните работи
  • Народно събрание
  • Президентство

В сигнала се съдържат данни за предполагаеми престъпления срещу изборните права на гражданите, прикриване на купуване на гласове в полза на партията на Делян Пеевски, както и други престъпления от общ характер. Обвиненията са насочени не само към министър Илков, но и към други висши полицейски служители.

Планиран протест

Георги Георгиев обяви, че ако до вторник, 22 октомври 2024 година, министър Илков не бъде отстранен от поста си, "БОЕЦ" ще организира протест пред сградата на Министерството на вътрешните работи с искане за неговата оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари