Ахмед Доган излезе на протест срещу ареста на Джейхан Ибрямов

0
Съдът ще реши за постоянния арест на Ибрямов при закрити врата
Съдът ще реши за постоянния арест на Ибрямов при закрити врата Видео: ДПС пресцентър

Съдът ще реши за постоянния арест на Ибрямов при закрити врата

Напрежението в политическите среди ескалира, след като почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган се присъедини към протеста срещу задържането на Джейхан Ибрямов. Демонстрацията се проведе в така наречения "Триъгълник на властта" в столицата, събирайки привърженици на партията, които изразиха недоволството си от ареста на Ибрямов.

В емоционално обръщение към събралото се множество, Ахмед Доган заяви: "Давам клетва пред вас, че ще направим това предизвикателство наша сила. Наш дълг е да защитим демокрацията и справедливостта. Това ни е основна цел, те са нарушени." Тези думи подчертават решимостта на партийното ръководство да се противопостави на действията на властите, които те считат за несправедливи.

Междувременно, съдебната сага около Джейхан Ибрямов продължава да се развива. Днес се очаква съдът да вземе решение относно постоянното задържане на Ибрямов. Прокуратурата поиска делото да се гледа при закрити врата, аргументирайки се с наличието на класифицирана информация в материалите по делото. Съдебният състав се съгласи с тази позиция, приемайки, че част от доказателствата съдържат данни, засягащи националната сигурност. Защитата на Ибрямов не възрази срещу това решение.

В отговор на развитието на съдебното производство, протестиращите от фракцията на Доган в ДПС преместиха демонстрацията си пред Съдебната палата. Този ход показва намерението им да продължат да оказват обществен натиск и да изразяват несъгласието си с процедурата срещу Ибрямов.

Случаят с Джейхан Ибрямов и последвалите събития разкриват дълбоки разделения в българското общество и повдигат въпроси относно баланса между националната сигурност и правата на обвиняемите. Появата на Ахмед Доган на протеста допълнително подчертава значимостта на ситуацията и вероятно ще доведе до засилено внимание към делото в следващите дни.

Докато правосъдната система продължава своята работа, политическото напрежение остава високо, а обществото очаква с интерес развръзката на този сложен казус, който има потенциала да повлияе на политическия ландшафт в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Иван
    Сагата Шиши vs Амет продължава....to be continue
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари