Новозеландски боен кораб потъна край Самоа

0
Причините за инцидента все още не са ясни
Причините за инцидента все още не са ясни Видео: Ройтерс

Причините за инцидента все още не са ясни

Новозеландски боен кораб „Манавануй“, използван за хидрографски изследвания, заседна и потъна край южния бряг на остров Уполу в Самоа, съобщиха Новозеландските сили за отбрана. Всичките 75 души на борда, включително пътници и екипаж, бяха успешно евакуирани и се намират в безопасност в Самоа.

Инцидентът е станал в събота по време на изследване на риф в района, съобщи Ройтерс. По думите на командващия ВМС на Нова Зеландия контраадмирал Шейн Арндъл, спасителните операции са били подпомогнати от няколко съда, които са помогнали на екипажа да се евакуира в спасителни лодки. Спасените в момента се намират под грижите на местните власти и спомагателни съдове.

Новозеландските военни сили са изпратили патрулен самолет П-8А „Посейдон“ като част от спасителната операция. Причините за засядането на кораба все още се разследват. Местните медии разпространиха кадри и видеоматериали, показващи как корабът, който струва 103 милиона новозеландски долара, е наклонен настрани и се вижда дим над него.

В крайна сметка „Манавануй“ се е преобърнал и потънал, добавиха от военните. Силите за отбрана на Нова Зеландия работят в сътрудничество със самоанските власти за оценка на последиците и минимизиране на екологичните щети. Кралският новозеландски флот в момента действа с намален капацитет поради липса на екипаж, като три от деветте му кораба са временно извън строя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари