Най-вкусни лютеница и домашно сладко избират в квартал "Възраждане"

0
Кулинарни конкурси и музика сплотяват жителите на квартала
Кулинарни конкурси и музика сплотяват жителите на квартала

Кулинарни конкурси и музика сплотяват жителите на квартала

Вкусни изненади и весело настроение ще завладеят квартал "Възраждане" в Русе на 12 октомври 2024 година. Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" организира "Празник на квартала" - събитие, което обещава да обедини местната общност чрез кулинарни предизвикателства и разнообразна културна програма.

Централно място в празненствата заемат два кулинарни конкурса, които ще разпалят въображението и уменията на местните готвачи. Участниците ще имат възможност да се състезават в приготвянето на традиционната българска лютеница и домашно сладко. Александрина Колева, представител на организаторите, разкри подробности за надпреварата:

"Каним всички ентусиасти да представят до три различни вида домашно приготвена лютеница или сладко. Професионални кулинари ще оценяват вкусовите качества и презентацията на всяко бурканче", сподели Колева.

За победителите в кулинарното съревнование са предвидени примамливи награди - хлебопекарна машина или мултикукър, които несъмнено ще вдъхновят бъдещи кулинарни експерименти.

Празникът ще се проведе в двора на училището, превръщайки го в арена на вкусове, звуци и забавления. Музикалната програма обещава да зарадва различни вкусове с изпълненията на Общинския духов оркестър на Русе, вокалистката Роси Овчарова и групата "4ЕТНО". Талантливи деца от кварталните училища и детски градини също ще имат своя звезден миг на сцената.

За най-малките и техните семейства, аниматорите от "Веселяците" са подготвили редица състезателни игри, които ще изпитат уменията и ще предизвикат смях сред всички възрасти. Любителите на българските народни танци ще имат възможност да се включат в хоротека, водена от опитните танцьори от школата "Вито хоро".

Инициативата "Празник на квартала" е чудесен пример за това как местните общности могат да се обединят чрез споделена любов към храната, музиката и традициите. Това събитие не само ще предостави платформа за изява на кулинарните таланти на жителите на квартал "Възраждане", но и ще укрепи социалните връзки между съседите.

Всички жители и гости на Русе са поканени да се присъединят към празненствата, да опитат вкусните кулинарни творения и да се насладят на богатата програма. "Празник на квартала" обещава да бъде незабравимо преживяване, което ще остави трайни спомени и ще създаде нови приятелства в сърцето на квартал "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари