Дават по 10 000 евро на семейства, които се преселят в Еврос

2
Еврос е област в Гърция
Еврос е област в Гърция

Еврос е област в Гърция

Гръцкото правителство стартира програма за подпомагане на семейства, които се местят в централните и северните райони на Еврос. Предвидена е субсидия от 10 000 евро за 1000 семейства, които изберат да се заселят в общини като Суфли, Орестиада и Дидимотихо.

По време на посещението си в Еврос, премиерът Кириакос Мицотакис обяви и други социални инициативи, включително намалени лихвени проценти по кредити за семейства с две деца в региона, като част от програмата „My Home II“. Семействата ще могат да получат до 75% субсидия по специална жилищна програма.

Програмата предлага директна субсидия от 10 000 евро, ако семейството се премести в село с до 500 жители. Половината от сумата ще бъде изплатена при настаняване, а останалата част – след една година. За заселване в населени места с над 500 жители, се отпуска помощ от 6000 евро, изплащана на два етапа – 3000 евро при настаняване и още 3000 евро след година.

Подборът на семействата ще бъде базиран на причините за преместване, като основни фактори ще бъдат свързани с работа или професионално развитие.

Също така, програмата предвижда подкрепа за женското предприемачество, с максимален размер на субсидията от 40 000 евро за две години (по 20 000 евро на година), която ще покрива оперативни разходи, консултантски услуги и счетоводна подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари