Нова мода: Все повече българи отглеждат кокошка за домашен любимец

1
Според мнозина, тези птици са идеален избор за апартамент
Според мнозина, тези птици са идеален избор за апартамент Видео: NOVA

Според мнозина, тези птици са идеален избор за апартамент

Нова и интересна тенденция навлиза бързо в България – все повече хора избират да отглеждат необичайни домашни любимци, като кокошките заемат особено място в този списък, съобщи NOVA. Според мнозина, тези птици са идеален избор за апартамент, като дори могат да бъдат верен приятел за децата. Средната продължителност на живота на кокошката е между 7 и 10 години, а едно от най-големите им предимства е, че те могат да консумират всички остатъци от плодове и зеленчуци, което значително намалява битовите отпадъци.

Иван Кръстев, който от дете обожава кокошките, днес е собственик на над 80 птици от различни породи. Той разказва, че любовта му към тези животни започнала в двора на баба му във Видинско, където „тя имала най-хубавите кокошки в селото“. С времето Иван не само запазил интереса си, но и значително увеличил броя на отглежданите от него пернати.

По време на пандемията COVID-19 кокошките започнали да се превръщат в домашни любимци за много хора. Известната личност Джулиана Гани потвърждава тази тенденция, споделяйки, че нейното дете също се влюбило в кокошките и семейството сериозно обмисля да осинови една за дома си.

Въпреки че отглеждането на кокошки в апартамент има своите предимства, Иван напомня, че има и някои особености. Кокошките са социални животни, които бързо се привързват към стопаните си. Те могат да пеят още от 3 часа сутринта и не се страхуват от физически контакт. Тези птици обичат да се гушкат и също така изискват грижа, подобно на кучета, котки или папагали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари