Горно Абланово отбеляза празника на селото с богата програма

1

Неслучайно събитието съвпада с рождения ден на Игнат Канев

С празнична програма и множество гости село Горно Абланово отпразнува своя празник, съвпадащ с рождения ден на известния български филантроп и дарител Игнат Канев, роден в същото село. Сред официалните гости беше областният управител на Русе Драгомир Драганов, който поздрави кмета на селото Кязим Кязимов за приноса му към развитието на Горно Абланово. Драганов изрази и благодарности към община Борово и кмета ѝ Валентин Панайотов за подкрепата им за всички населени места в района.

Този ден е символ на обединението ни около любовта към това село и неговите традиции. Празникът показва, че българското село е живо и важно. Нека запазим тази упоритост и достойнство в запазването на традициите и развитието на село Горно Абланово като желано място за живот“, заяви Драганов, като подчерта значимостта на държавната политика за подкрепа на по-малките населени места.

Областният управител връчи почетна грамота на кмета Кязимов, като го увери в пълната подкрепа на Областната администрация за реализирането на бъдещи проекти в селото. Събитието събра и други официални лица като заместник-кмета на община Борово Росен Иванов и кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Кметът на Горно Абланово изказа благодарности на жителите на селото и подчерта значението на традициите, които те продължават да съхраняват. „Истинската ценност на селото сте вие – неговите жители“, сподели Кязимов.

Събитието се състоя в Културния дом на Горно Абланово, построен преди десетилетие с помощта на Игнат Канев. Местното читалище отбеляза значението на Канев като символ на родолюбие и дарителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари