Британец купи онлайн три къщи в българско село

0
Британец купи онлайн три къщи в българско село
Британец купи онлайн три къщи в българско село Видео: NOVA

Местните жители приветстват новите си съседи от Великобритания

Роб Дейвис от Глазгоу направи необичайна инвестиция, закупувайки три къщи в село Голямо Крушево, област Бургас, чрез онлайн платформата. Решението му дошло след разочарование от високите цени на имотите във Великобритания, съобщава NOVA.

Неочаквана възможност

Дейвис споделя: "Цените на имотите тук, които мога да купя, не могат да бъдат намерени за тези пари в Англия. Нещо подобно в Англия, с такава земя, ще струва около 6000 паунда. А наблизо е и Слънчев бряг, което е толкова хубаво."

Въпреки че къщите изискват основен ремонт и нямат ток и вода, британецът смята инвестицията за изгодна. Той е заделил 10 хиляди паунда за ремонтни дейности.

Планове за бъдещето

Роб възнамерява един ден да се установи в България. Наскоро той посети имота, за да го покаже на сина си Скот. Младежът споделя своите идеи: "Искам да си направим тук наоколо едно малко игрище за футбол за мен, може би искам навес с билярдна маса и да покажа всичко това и да им хареса, също така басейн в двора."

Реакции на местните жители

Станка Апостолова, съседка на новите собственици, коментира: "Много е хубаво тук в нашето село, нека да има и чужди граждани. Само да може да се разбираме, защото който знае английски се оправя лесно."

Кметът на Голямо Крушево, Димо Рекалов, изразява известни резерви: "Има интерес, повече българи даже започнаха да идват. Търсят имоти, които нямат на село. Купуват, ремонтират ги. Англичаните обаче купуват, но ги остават така и ги препродават."

Бъдещи планове

Роб Дейвис споделя, че възнамерява да научи повече за историята на България и да усвои езика. Той и синът му вече са научили няколко български думи.

Британецът обмисля и допълнителни инвестиции в района, включително покупката на изоставено кино в местното читалище, което планира да реставрира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари