Мексико задържа наркотици за 100 милиона долара

0
Мексиканският флот арестува 23 души при мащабна операция
Мексиканският флот арестува 23 души при мащабна операция Снимка: БТА / АР / Fernando Llano.

Мексиканският флот арестува 23 души при мащабна операция

Мексиканският флот постигна безпрецедентен успех в борбата с наркотрафика, задържайки 23 души и изземвайки огромно количество нелегални вещества край югозападното тихоокеанско крайбрежие на страната. Операцията се превърна в най-мащабната в историята на институцията, според официално изявление на флота.

Рекордно количество иззети наркотици

В хода на операцията са конфискувани 8,4 тона нелегална стока, което представлява най-голямото количество наркотици, иззето при морска операция в историята на мексиканския флот. Освен наркотиците, властите са иззели и 8700 литра гориво, както и шест плавателни съда, открити по крайбрежието на щатите Мичоакан и Гереро.

Задържани лица и предаване на компетентните органи

Всички 23 задържани лица, заедно с конфискуваните лодки, наркотици и гориво, са предадени на съответните органи за по-нататъшно разследване. Стойността на иззетите активи се оценява на най-малко два милиарда песо (приблизително 100 милиона долара), което подчертава мащаба на операцията.

Международен контекст и сътрудничество

Успехът на тази операция идва на фона на нарастващия натиск от страна на Съединените щати към Мексико за по-активни действия срещу наркотрафика. От своя страна, мексиканските власти призовават САЩ да засилят контрола върху потока от огнестрелни оръжия през границата, които попадат в ръцете на престъпни групировки в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари