Червен код в Мексико: Ураганът "Джон" наближава с опасна скорост

0
Ветрове със скорост до 170 км/ч заплашват крайбрежните райони на Гереро и Оахака
Ветрове със скорост до 170 км/ч заплашват крайбрежните райони на Гереро и Оахака

Очакват се катастрофални наводнения и кални свлачища в Чиапас, Оахака и Гереро

Ураганът "Джон" заплашва Южно Мексико, обявена е червена тревога.

Мексиканските власти обявиха червена тревога за части от южното тихоокеанско крайбрежие на страната поради бързо усилващия се ураган "Джон". Бурята, която вече достигна втора категория, се очаква да набере допълнителна мощ преди да достигне сушата в следващите часове.

Националната служба за гражданска защита на Мексико издаде предупреждение за крайбрежните райони на южните щати Гереро и Оахака. Жителите в тези области са призовани да потърсят незабавно убежище до отмяната на тревогата от властите.

Според информация от Американския Национален център за ураганите, снощи бурята се е намирала на около 50 километра от Пунта Малдонадо в щата Гереро. "Джон" е съпроводен от максимални постоянни ветрове със скорост 170 километра в час, което поражда сериозни опасения за предстоящи наводнения, високи вълни и разрушителни ветрове.

Експертите от базирания в Маями център за ураганите прогнозират, че "Джон" ще продължи да набира сила преди да достигне сушата. Съществува реална опасност бурята да се превърне в мащабен ураган преди да удари бреговете на Южно Мексико.

В отговор на надвисналата заплаха, властите в Оахака и Гереро предприемат превантивни мерки, като затварят училища в засегнатите райони. Мексиканската държавна енергийна компания CFE също реагира, като прехвърли свои работници в Оахака в очакване на пристигането на урагана.

Предупреждението за ураган обхваща обширна територия - от популярния морски курорт Акапулко, който все още се възстановява от разрушителното въздействие на миналогодишния ураган "Отис", до туристическия център Уатулко в Оахака. В обхвата на предупреждението попада и зоната на изток от Хуатулко до стратегически важното пристанище Салина Крус, където се намира най-голямата рафинерия в страната, собственост на мексиканската държавна петролна компания "Пемекс" (Pemex).

Центърът за ураганите отправя сериозно предупреждение за опасността от проливни дъждове, които "Джон" носи със себе си. Очакват се "значителни и дори катастрофални, животозастрашаващи внезапни наводнения и кални свлачища" в щатите Чиапас, Оахака и югоизточната част на Гереро. Прогнозите сочат, че неблагоприятните метеорологични условия ще продължат до четвъртък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Куросмук Нетаняху
    То само да не спечели оная духачка Камила Путкамила Харис,че ще ми спрат подкрепата и ще бъда предаден за ебане на палестинските манафи охх охх
  • 0
    2
    Мексканеца
    Добре, че няма да бъде избран урагана "Тръмп", че целия нормален свят пак ще го закъса яко!
  • 2
    1
    Оле малееееиийй
    Сега къметицата няма да може да отиде на екскурзия да арчи парите на гражданите. А така хубоу я снима мъжъ и на Мачка му Пикчу. Нищо. На бали ще я снима.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари