ОбДЦКИ - Русе показа палитра от изкуства на сцената на Доходното здание

0

Юбилеен концерт "Приятели завинаги" отбелязва 75 години ОбДЦКИ - Русе

Русенската културна общност стана свидетел на впечатляващо събитие, когато Общинският детски център за култура и изкуство (ОбДЦКИ) отпразнува началото на своя 75-и творчески сезон. Концертът, озаглавен "Приятели завинаги", се проведе в Голямата зала на Доходното здание, представяйки богатата палитра от извънучилищни форми на изкуство, които Центърът предлага.

Официално признание и поздравления

Заместник-кметът Енчо Енчев уважи събитието с присъствието си, връчвайки на директора на ОбДЦКИ Юлия Енчева почетен плакет от Община Русе и поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков. В своето обръщение той подчерта: "В продължение на седемдесет и пет години Центърът предоставя на децата пространство, където процъфтява творчеството, където въображението не познава граници и където младите таланти получават възможност да се изявят. Жизненоважна е ролята му в култивирането на любов към изкуствата и културата сред поколения деца, давайки им възможност да изразят себе си, да открият потенциала си и да прегърнат красотата на разнообразните артистични форми."

Разнообразие от таланти на сцената

Програмата на концерта впечатли с богатството си, включвайки изпълнения на:

  • Детска вокална група "Слънце"
  • Клуб по спортни танци "Настроение"
  • Детски хор "Дунавски вълни"
  • Тамбурашки оркестър "Русе"
  • Студио за модерен балет "Ритъм"
  • Студио за класически балет "Арт денс класик"
  • Танцови и хорови състави от Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Зорница"
  • Фолклорен танцов ансамбъл "Здравец"
  • Фолклорен ансамбъл "Русчуклийче"

Роля в културния живот на Русе

ОбДЦКИ не само организира собствени събития, но и активно участва в общинските тържества и празници. Центърът е известен с ангажираността си в благотворителни инициативи и сътрудничеството си с различни културни институции, неправителствени организации и русенски училища, допринасяйки значително за културното развитие на града и региона.

Емоционален финал

Концертът завърши с емблематично изпълнение на "Моя страна, моя България", представено от солист в съпровод на Тамбурашкия оркестър, оставяйки публиката с чувство на национална гордост и признателност към културното наследство на Русе.

Водещи на тази паметна вечер бяха Десислава Огнянова, Димитър Пишев, както и младите таланти Марина Петрова и Марчело Петров, демонстрирайки приемствеността между поколенията в Центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ...
    Не. Не съм Нели. Не знам какви глупости пишеш. Тия хора работят за без пари. Детето ми танцува в Русчуклийче отдавна и за хореографите мога да кажа само хубави неща. А ти трол нещастен се скрий там откъдето си изпълзял. От въпросната бабичка Енчева имам лични впечатления. Страшен боклук е.
  • -1
    2
    До коментиращият
    Да не би да се казваш Нели Гарвалова, че те спряха да вземеш едни пари ти, че тръгна да тичаш срещу Енчева?!
  • 1
    1
    ...
    Това гнусно изчадие Енчева,някой няма ли да я пита, защо забрани на Русчуклийче, да участва в конгреса на CIOFF, въпреки че бяха поканени и родителите щяха да платят разходите? Докога ще я търпят да се подиграва с децата??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари