Костадин Ангелов: Хората искат да живеем като в държавите на Запад

0
ГЕРБ обяснява подкрепата си за Украйна като защита на демокрацията
ГЕРБ обяснява подкрепата си за Украйна като защита на демокрацията Видео: bTV

ГЕРБ обяснява подкрепата си за Украйна като защита на демокрацията

Водачът на листата на ГЕРБ за Велико Търново, Костадин Ангелов, направи ключови изявления относно политическата позиция на партията в предаването "Лице в лице". Той подчерта непоколебимата позиция на ГЕРБ по отношение на евроатлантическата ориентация на страната.

Приоритети за българите

"Не можем да направим компромис единствено с евроатлантическата ориентация на България. С всичко останало сме правили компромиси. Най-важното е този компромис да е свързан с всички онези неща, които хората искат от нас", заяви Ангелов.

Според него основните приоритети на гражданите са сигурност, финансова стабилност, предвидимост за живота на семействата, достъп до вода

Проблеми във Великотърновска област

Ангелов посочи конкретен пример с водоснабдяването във Великотърновска област: "Примерно във Великотърновска област около 42 населени места нямат вода. Ако през тези четири години, които минаха в безвремие, този проблем беше решен, нямаше да бъде така. Проектите бяха готови. Сега имаме същия проблем и нямаме пари. Политическо безвремие".

Разбиране на евроатлантизма

Според Ангелов, поддръжниците на ГЕРБ разбират евроатлантизма чрез личния си опит: "На голяма част от нашите симпатизанти, децата им учат в западни университети. Посещавали са голяма част от държавите на Запад. Те искат да живеем като тях. Те не искат да живеем като в държавите на Изток. Така разбират хората евроатлантизма".

Подкрепа за Украйна

Относно подкрепата за Украйна, Ангелов заяви: "Когато хората ни попитат защо подкрепяме Украйна, обясняваме, че тази война е един цивилизационен избор. Ако България бъде нападната от друга държава, ние трябва да защитим демокрацията и мира. Това е посегателство към демокрацията".

Той подчерта, че това е избор между подкрепа за международния ред и демокрацията или подкрепа за агресията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    !!!!
    Ти с твоята заплата може и да се чувстваш на запад ама ние не! Защото ни ползвате за бели работещи роби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари