Община Русе: Протестът срещу изсичането на дървета по улица "Муткурова" е използван политически

2
Дърветата са опасни за русенци, заяви директорът на дирекция "Екология и зелена градска среда" Любомир Владимиров
Дърветата са опасни за русенци, заяви директорът на дирекция "Екология и зелена градска среда" Любомир Владимиров Видео: Русе Медиа

Дърветата са опасни за русенци, заяви директорът на дирекция "Екология и зелена градска среда" Любомир Владимиров

Община Русе излезе с официално становище относно протеста срещу премахването на дървета на улица "Муткурова". Според общинските власти, днешният протест се използва за политически цели, предаде Русе Медиа.

Позиция на общината

Любомир Владимиров, директор на дирекция "Екология и зелена градска среда" в Община Русе, изрази позицията на институцията пред медиите. Той подчерта, че решението за премахване на дърветата е било изключително трудно, но преди всичко професионално обосновано.

"За да се развива градът, са нужни инфраструктурни промени. Община Русе ги започна през последните години, но те налагат трудни решения. Днешният случай с тези дървета е използван политически. Знаете, че в момента тече предизборна кампания и някои лица, които желаят да си поиграят със страховете на хората, използват темата политически. Това е твърде жалко", заяви Владимиров.

Причини за премахването на дърветата

Според Владимиров, премахването на дърветата е било неизбежно поради планирания ремонт на улицата. Той обясни, че запазването им би представлявало риск за безопасността на гражданите:

"Ако бяха изрязани само техните корени, щяха да се превърнат в опасност с височината и тежестта си за русенци. Община Русе взе решението тази опасност да бъде превантивно премахната, защото за нас е най-ценно здравето и живота на русенци", допълни директорът.

Бъдещи планове за градската среда

Владимиров подчерта необходимостта от подмяна на дърветата за поддържане на здравословна градска екосистема. Той припомни, че този процес е естествена част от развитието на градската среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    Искренчо
    днес минах покрай така нареченият протест групичка лумпени събрана от село
  • 6
    9
    *******************************************************************
    Бах, как се е наклал този брадатият пръч!
  • 0
    8
    Камен Христов
    Живея точно в блокчето до полицията. Мога да ви кажа, че всички комшии искаха тези дървета да се махнат!
  • 3
    7
    Геш
    Уволнен си! Събери си нещата и напусни!!!
  • -9
    6
    Румънеца
    Светна пред блока.Тези дървета са опасни.Видът им не е за градска среда.И не са само те.Посадени са от някой комсомолски,заради съботника някога си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари