Бивш треньор по бокс покорява света на изкуството с изложба в Русе

1

Експозицията представя 60 платна, вдъхновени от български пейзажи

Йордан Йорданов, талантлив художник от Търговище, представя своята първа самостоятелна изложба в Русе под надслов "България в картини". Експозицията, включваща 60 платна, посветени на красотите на страната ни, е разположена в малката зала на улица "Борисова" номер 6 и ще бъде достъпна за посетители до края на месеца.

Официално откриване с високопоставени гости

Изложбата бе официално открита от областния управител Драгомир Драганов, който изрази своята благодарност към автора за възможността русенци да се докоснат до магията на България, уловена във всяка линия, цвят и детайл на картините.

Драганов сподели: "Днес Вие ни изненадвате с много цветни творби, в които символика и красота са вплетени заедно по един елегантен и ненатрапчив начин. Това, което е в сърцето на всеки истински родолюбец, Вие го превръщате в нещо реално каквото е картината. Тази изложба не е просто колекция от произведения на изкуството – тя е прозорец към душата на България!"

Поздравления от кмета на Русе

Кметът на Русе, Пенчо Милков, изпрати поздравителен адрес, в който се казва: "Изложените творби са свидетелство за Вашата отдаденост на изкуството, за Вашата креативност и вдъхновението Ви да създавате образци на съвременното българско изкуство. Творбите Ви имат силата да предизвикват емоции и размисли, да внасят красота и чувственост, които правят ежедневието ни пъстро и цветно."

Интересни факти за художника

Йордан Йорданов се занимава с изкуство от 5 години и вече има 9 самостоятелни изложби зад гърба си. Той е член на Съюза на българските художници и работи предимно с маслени бои. Интересен факт е, че картините му варират значително по размер - от 2x1 метра до миниатюрни 10x10 сантиметра.

Любопитно е да се отбележи, че Йорданов има нетипично минало за художник - той е бивш треньор по бокс и завършил Националната спортна академия. В света на изобразителното изкуство Йордан Йорданов е черпил вдъхновение и знания от големия български художник Кирил Батембергски.

Отзвук сред културната общност

Сред гостите на събитието бяха забелязани председателят на местното дружество на художниците Николай Колев, както и директорът на дирекцията по култура и образование Цветослав Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари