Абстрактни емоции оживяват в новата изложба на Виргиния Пенчева

0
Областният управител приветства русенската художничка
Областният управител приветства русенската художничка Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител приветства русенската художничка

Русенската художничка Виргиния Пенчева откри своята десета самостоятелна изложба в Русенската художествена галерия, озаглавена "Метаморфози на пейзажа". Експозицията предлага на посетителите 30 абстрактни картини, изследващи различни пространства и емоционални състояния.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, присъства на откриването и сподели своите впечатления от изложбата. Той подчерта актуалността на темата, свързвайки я с ежедневните човешки търсения:

"Темата на експозицията е изключително актуална, защото импонира на всекидневните ни превъплъщения в търсене на себе си и позитивното. Подобни събития ни помагат да намерим баланс в ежедневието си и правилната формула, по която да продължим напред", заяви Драганов.

Той допълни, че картините на Пенчева провокират размисъл и емоции, отразявайки най-чистите човешки стремежи:

"Днешната изложба ни предоставя широка гама от емоции, провокира ни и ни тласка по пътя на лиричните и философски внушения за живота и неговите послания във Вашите картини. Смея да твърдя, че те са отражение на най-чистите и добри душевни въжделения на човека", подчерта областният управител.

Изложбата "Метаморфози на пейзажа" представя абстрактни композиции, които създават среда, наситена с разнообразни цветни и жизнеутвърждаващи състояния. Зрителите имат възможността да интерпретират метаморфозите на пейзажите според собственото си настроение и възприятие, превръщайки се в своеобразни съавтори на творбите.

Платната на Виргиния Пенчева ще бъдат изложени в Русенската художествена галерия до 16 октомври, предоставяйки на любителите на изкуството достатъчно време да се потопят в нейния художествен свят.

След откриването на изложбата, Драгомир Драганов проведе разговор с новоназначения директор на галерията, Еслица Попова. Той изрази увереност в продължаването на доброто сътрудничество между областната управа и културната институция, като същевременно отбеляза отличните взаимоотношения с предишния директор Елена Великова.

Кметът на Община Русе, Пенчо Милков, също изрази подкрепата си към събитието, като изпрати поздравителен адрес за откриването на изложбата.

Изложбата "Метаморфози на пейзажа" не само представя творчеството на талантливата русенска художничка Виргиния Пенчева, но и създава пространство за размисъл и емоционално преживяване за посетителите, подчертавайки важната роля на изкуството в съвременния живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари