Русенски художници предизвикват публиката със "Сурат III"

0
Горан Памуков, Мартин Цветков и Стоян Димов представят разнообразни сюжети от селския живот
Горан Памуков, Мартин Цветков и Стоян Димов представят разнообразни сюжети от селския живот Снимка: Областна администрация - Русе

Горан Памуков, Мартин Цветков и Стоян Димов представят разнообразни сюжети от селския живот

В малката художествена галерия на улица "Борисова" 6 в град Русе е открита изложбата "Сурат III", в която са експонирани близо 40 картини, дело на местните творци Горан Памуков, Мартин Цветков и Стоян Димов. Експозицията представя разнообразни сюжети от селския бит, като всяка творба носи свое скрито послание към зрителя.

Изкуството се явява един от най-достъпните и разбираеми начини за изразяване на действителността, особено когато става въпрос за теми, които трудно се облича в думи. Тримата художници са използвали предимно маслени и акрилни бои, за да пресъздадат своите концептуални и естетически виждания, всяко със своята специфична авторска индивидуалност.

На откриването на изложбата присъства областният управител на Русе - Драгомир Драганов, който сподели своите впечатления от експозицията:

"За мен всяка картина в тази изложба говори и разказва своя собствена история. Много е важно в днешното неспокойно време на кризи и често загърбване на човешките отношения между хората да има и такива, които имат смелостта и достойнството да казват нещата такива, каквито са и да ги показват. Затова винаги, когато имате възможност, рисувайте и ни провокирайте да отваряме очите си за проблемите на съвремието. Вашите произведения са интригуващи и актуални, провокативни и носещи заряда на свободната и чиста душа", заяви Драганов в приветствието си към тримата художници.

Областният управител изрази категоричната си подкрепа за активизирането на творческия потенциал и заложби на младите автори, като подчерта, че Областна администрация - Русе ще продължи да работи в тази посока. Той призова художниците да продължават да материализират своите усещания и чувства по модерен и харесван от широката общественост начин.

Изложбата "Сурат III" ще бъде отворена за посещения до 18 октомври 2024 година. На откриването присъства и председателят на Дружеството на художниците в крайдунавския град - Николай Колев, което подчертава значимостта на събитието за местната културна общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Хахаха
    Пет олигофрена на една снимка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари