Димитър Главчев: Строежът на Националната детска болница започва през юни 2025 година

0
26 специализирани отделения ще осигурят комплексна грижа за децата
26 специализирани отделения ще осигурят комплексна грижа за децата Снимка: БТА

26 специализирани отделения ще осигурят комплексна грижа за децата

Служебният министър-председател Димитър Главчев направи важно изявление относно бъдещето на здравеопазването за най-малките пациенти в България. На брифинг за медиите днес, той обяви конкретна дата за началото на строителството на Националната детска болница.

Подготовка на терена

Според информацията, предоставена от премиера Главчев, подготвителните дейности на строителната площадка в столичния квартал "Горна баня" са в напреднал етап. До 15 ноември 2024 година се очаква пълното разчистване на терена, като в момента остава само финализирането на работата по подземните помещения на една от вече съборените сгради.

Структура и капацитет на новата болница

Димитър Главчев разкри някои ключови параметри на бъдещото здравно заведение:

  • Капацитет: приблизително 400 легла
  • Брой отделения: 26

Главчев подчерта, че основната цел на проекта е осигуряването на комплексна грижа за малките пациенти, което ще покрие широк спектър от медицински нужди на едно място.

Историческо значение на проекта

"Важното е, че за 4 години ще бъде преодолян застой от 40 години", заяви премиерът Главчев, акцентирайки върху историческото значение на реализацията на този дългоочакван проект за българското здравеопазване.

Подготовка за предстоящите избори

В края на брифинга Димитър Главчев засегна и темата за подготовката на предстоящите избори, уверявайки, че всички дейности се извършват по график и без забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари