Димитър Главчев: Теренът за детската болница е разчистен

0
Премиерът обяви плановете за следващите стъпки и новите срокове за изпълнение
Премиерът обяви плановете за следващите стъпки и новите срокове за изпълнение Снимка: Министерски Съвет на РБ

Премиерът обяви плановете за следващите стъпки и новите срокове за изпълнение

Теренът за бъдещата Национална детска болница вече е напълно разчистен, съобщи служебният премиер Димитър Главчев преди началото на редовното правителствено заседание. Главчев подчерта, че този напредък е в резултат на ангажимента, поет от предишното служебно правителство, за подготовка на терена за новото лечебно заведение.

Премиерът информира, че следващата седмица ще се състои важна проверка на място. С него ще бъде и здравният министър Галя Кондева, с цел да се разгледат плановете за продължаване на процедурите. Главчев увери, че ще се работи с ускорени темпове, за да се избегне всякакво забавяне на проекта.

По време на заседанието премиерът напомни, че на 7 август е съобщил за съкращаване на сроковете за почистване на терена, като новият срок беше поставен на два месеца. В допълнение, той обясни, че е разработен нов проект за болницата, който предвижда 422 легла, вместо предвидените 404 в предишния проект. Новият план включва също така 24 клиники и отделения, като ключова цел е включването на детска психиатрия в новото лечебно заведение.

Главчев изрази увереност, че усилията на всички ангажирани ще доведат до реализиране на този важен проект, който ще предостави висококачествена медицинска помощ на децата в страната. Служебното правителство остава ангажирано да осигури навременното изпълнение на всички етапи от строителството на Националната детска болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!