Голямо предприятие за преработка на целулоза и хартия затваря врати

0
"Монди Стамболийски" преустановява производството си след мащабен пожар
"Монди Стамболийски" преустановява производството си след мащабен пожар Снимка: БТА

"Монди Стамболийски" преустановява производството си след мащабен пожар

Предприятието за преработка на целулоза и хартия "Монди Стамболийски" преустановява дейността си от 1 януари 2025 година. Информацията бе потвърдена от Боян Бойкински, областен координатор на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) - Пловдив.

Пожарът като ключова причина

Според Бойкински, решението за затварянето е пряко следствие от пожара, възникнал в производствената част на предприятието преди месец. "Информацията, която имам, е предоставена от нашия председател на КНСБ в предприятието, Вахрам Манукян. Явно са засегнати в достатъчно голяма степен производствени мощности и вероятно тяхното възстановяване за нормализиране на работния процес би коствало на собствениците доста финансови средства", посочва Бойкински.

Социално въздействие върху града

Затварянето на предприятието ще засегне приблизително 300 работници и служители. "Като говорим за персонал става дума за около 300 човека, което е доста сериозно на фона на град Стамболийски", подчертава областният координатор на КНСБ - Пловдив.

Предстоящи действия

В следващите седмици предстоят срещи между ръководството и синдикатите. "Със сигурност ще има не една и две срещи включително и с КНСБ, тъй като в крайна сметка когато говорим за стотици работни места, респективно за стотици семейства, няма как да не бъдат намесени синдикатите", споделя Бойкински.

Ще бъдат обсъдени възможности за преквалификация на персонала и намиране на нови работни места за съкратените служители.

За потушаването на пожара, избухнал в края на месец септември, са участвали 12 екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари