Журналистка твърди, че е подложена на системен натиск от МВР

0
Надя Колева сигнализира за заплахи след публикация за купуване на гласове
Надя Колева сигнализира за заплахи след публикация за купуване на гласове

Надя Колева твърди, че Памперса е пуснал жалба срещу нея

Журналистка от Габрово сигнализира за заплахи след публикация за купуване на гласове.

Регионалната журналистка Надя Колева съобщи, че е подложена на системен натиск от страна на Министерство на вътрешните работи (МВР) и лица, споменати в неофициални списъци като предполагаеми купувачи на гласове. В интервю за предаването "Здравей, България" по NOVA тя разкри, че е получила заплашителни послания с намерение за "унищожаването" ѝ.

Спорна публикация предизвиква реакции

"Това, което публикувах преди два дни, беше скрийншот на списък, който видях в друга медия. От там извадих информацията само за Габрово", сподели Колева пред националната телевизия.

Заплахи и полицейски разпит

Журналистката разкри последователността на събитията: "Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба - по два канала до мен достигна посланието 'Ще те унищожа'". Тя поясни, че не е подала сигнал в полицията, тъй като съобщението не представлявало директна заплаха.

"Мога да кажа, че човекът, който пусна жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и тази заплаха", добави Колева.

Необичайно полицейско разследване

Особено внимание привлича фактът, че Колева е била привикана в полицията за разпит относно публикуването на два прякора от въпросния списък. "Един от хората се разпознал с прякора си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му публикувала прякора. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", обясни журналистката. Тя изтъкна, че кандидат-депутатът, който първоначално е публикувал списъците с прякорите, не е бил призоваван за обяснения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари