Володимир Зеленски: В следващите дни Русия ще разположи севернокорейски войници на бойното поле

0
Световните лидери реагират остро на военното сътрудничество между Москва и Пхенян
Световните лидери реагират остро на военното сътрудничество между Москва и Пхенян Снимка: БГНЕС

Световните лидери реагират остро на военното сътрудничество между Москва и Пхенян

Владимир Зеленски алармира международната общност за предстоящото разполагане на севернокорейски войници в зоната на бойните действия в Украйна. Според разузнавателната информация, цитирана от украинския президент, това ще се случи между 27 и 28 октомври 2024 година.

"Това е явна ескалация", написа Зеленски в социалната мрежа "Екс", като подчерта необходимостта от "принципен и силен отговор от страна на световните лидери".

Путин защитава споразумението с КНДР

Руският президент Владимир Путин коментира ситуацията по време на среща на върха на БРИКС в град Казан. "Никога не сме се съмнявали, че севернокорейското ръководство приема сериозно нашите споразумения. Какво ще правим и как ще го правим по този член е наша работа", заяви той.

Международна реакция

Германският канцлер Олаф Шолц определи информацията като "много тревожна" по време на визитата си в Индия. "Това не трябва да бъде подценявано", подчерта той, добавяйки, че "това, разбира се, е нещо, което допълнително ескалира ситуацията".

САЩ, Южна Корея и Япония изразяват безпокойство

Съветниците по националната сигурност на трите държави проведоха спешни консултации във Вашингтон. Джон Кърби, говорител на Белия дом по въпросите на националната сигурност, заяви, че прехвърлянето на войски нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Само Казвам
    И Москва реагира срещу някой сътрудничества,рестрикции и разсширявания от 2005/2010 година,но никой не чува.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари