Награда "Русе - 21 век" ще бъде връчена на 1 ноември

0
Община Русе подготвя тържествено връчване на наградата "Русе-21 век"
Община Русе подготвя тържествено връчване на наградата "Русе-21 век" Снимка: Dunavmost

Община Русе подготвя тържествено връчване на наградата "Русе-21 век"

Община Русе подготвя тържествено честване на Деня на народните будители. На празничния концерт ще бъдат връчени две престижни отличия - Наградата "Русе - 21 век" за 2024 година и Националната награда "Даскал Ботьо Петков" на Общонародна фондация "Христо Ботйов", става ясно от отчета на Община Русе за седмицата.

Мащабни инфраструктурни проекти в развитие

В момента тече активна работа по няколко ключови инфраструктурни обекта в града. Извършва се основен ремонт на улица "Дондуков-Корсаков", улица "Войводова", улица "Муткурова", булевард "Цар Фердинанд" и алея "Възраждане".

В квартал "Тракция" започна подготовка за полагане на нова асфалтова настилка на разклонението на улица "Искър" към Дневния център за деца с увреждания.

Международно сътрудничество в сферата на туризма

По инициатива на Национален Туристически Клъстер "Българският пътеводител" Русе бе домакин на международно обучение за Дунавски екскурзоводи. В него взеха участие сертифицирани водачи от България, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Германия и Хърватия. Събитието е финансирано от Държавното министерство на Баден-Вюртемберг.

Развитие на пристанищната инфраструктура

Концесионерът "Порт Пристис" ООД реализира част от инвестиционната си програма за 2024 година. Извършен е основен ремонт, монтаж и оборудване на понтон с преходен мост на корабно място номер 8. Плаващото съоръжение ще се използва за културно-масови, обществени и атракционни дейности на Община Русе, както и за извършване на пристанищни услуги в пристанище "Пристис".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари