Астронавт на НАСА е хоспитализиран след завръщане от космоса

0
Целият екипаж първоначално е транспортиран до болницата като предпазна мярка
Целият екипаж първоначално е транспортиран до болницата като предпазна мярка

Целият екипаж първоначално е транспортиран до болницата като предпазна мярка

Астронавт на Национална администрация по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) е настанен в болница със здравословен проблем, чието естество не се съобщава публично. Космическата агенция не разкрива самоличността на астронавта от съображения за поверителност.

Екипажът, който включва Матю Доминик, Майкъл Барат, Жанет Епс и руския космонавт Александър Гребенкин, е трябвало да се завърне на Земята преди два месеца. Тяхното завръщане е било забавено поради технически проблеми с капсулата Starliner.

Предпазни мерки и хоспитализация

Като предпазна мярка целият екипаж първоначално е транспортиран до болница Ascension Sacred Heart Pensacola. Останалите трима членове на екипажа вече са напуснали болничното заведение и са се завърнали в Хюстън.

SpaceX - единствената американска опция

Космическият кораб SpaceX Dragon, с който екипажът се завърна на Земята, е част от флота за многократна употреба на компанията. До момента SpaceX е осъществила 44 полета до Международната космическа станция.

Компанията, чийто собственик е Илон Мъск, остава единственият американски превозвач на астронавти на НАСА до и от космическата станция. Космическият кораб Starliner на Boeing, планиран като втора транспортна опция в Съединените американски щати, среща затруднения в разработката си от години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари