Ива Лазарова: Видяхме полицейски акции по места, тънещи в изключителна бедност

0
Председателят на обществения съвет към ЦИК алармира за проблеми в изборния процес
Председателят на обществения съвет към ЦИК алармира за проблеми в изборния процес Видео: NOVA

Председателят на обществения съвет към ЦИК алармира за проблеми в изборния процес

Председателят на обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК) Ива Лазарова изрази безпокойство относно подготовката за предстоящите избори в интервю за телевизия NOVA. Тя акцентира върху проблема с политическите партии, които поставят акцент върху изборните резултати, пренебрегвайки отговорността си към организацията на самия процес.

Обучение на секционните комисии

"Видяхме призивите на ЦИК да се обучат сами членовете на СИК. Въпросът е с каква степен на съвестност ще се случи това", сподели Лазарова. Тя посочи, че обученията на секционните избирателни комисии (СИК) са приключили през настоящата седмица, като целта е била да се включат повече участници.

Проблеми с машинното гласуване

По отношение на техническата обезпеченост, Лазарова коментира състоянието на машините за гласуване: "Анализ на хартията е извършен, но резултатите от него не са публични. Очакваме да видим този доклад, за да се запознаем с причините за тези бели бюлетини от предишните кампании. Направена е профилактика на принтерите, надяваме се да няма проблеми в неделя."

Предизборна кампания

Лазарова изрази загриженост относно качеството на предизборната кампания, отбелязвайки липсата на съдържателни дебати за актуалните обществени проблеми и техните решения. "Остана агресията на кандидатите към журналистите, видяхме множество акции на органите на реда по места, тънещи в изключителна бедност", допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари