Общественият съвет към ЦИК: 1% от машините за гласуване са дали дефект

1
Броят на дефектиралите машини не надвишава обичайните нива, заяви Ива Лазарова
Броят на дефектиралите машини не надвишава обичайните нива, заяви Ива Лазарова Видео: NOVA

Броят на дефектиралите машини не надвишава обичайните нива, заяви Ива Лазарова

Председателят на Обществения съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК) Ива Лазарова съобщи, че приблизително един процент от машините за гласуване са регистрирали технически неизправности по време на изборния ден. В предаването „Пресечна точка" по NOVA тя поясни, че този процент не надвишава нивата на дефектирали устройства от предходни избори.

Партиите инициират промените в секционните комисии

По въпроса за масовите промени в съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в последния момент, Ива Лазарова заяви: "Партиите са в основата на подмените". Тя подчерта, че тази практика не е нова за изборния процес.

Пълноценното използване на машините би оптимизирало изборния процес

Относно машинното гласуване председателят на Обществения съвет към ЦИК сподели: "Ако използваме пълния капацитет на машините, грешките ще са значително по-малко, а работата за членовете на СИК – по-лесна". Според Лазарова това би могло да доведе и до оптимизиране на броя на членовете в някои комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари