Стар шлеп се превръща в сцена за празнични събития край Дунава

2
Модерен понтон обогатява крайбрежната зона на Русе
Модерен понтон обогатява крайбрежната зона на Русе Видео: Русе Медиа

Модерен понтон обогатява крайбрежната зона на Русе

Концесионерът на пристанище "Пристис" дари на Община Русе специализирано плаващо съоръжение, което ще обогати възможностите за провеждане на общински мероприятия край реката.

Втори живот за стар шлеп

Преобразуваният шлеп, обозначен с номер 8, вече разполага с монтирано осветление, информационна табела и достъпна рампа, предаде Русе Медиа. Въпреки че довършителните работи продължават, съоръжението впечатлява с обновения си вид.

Предназначение и бъдещи планове

Общинската администрация планира да използва понтона за разнообразни празнични и общоградски събития във водите на река Дунав. Сред бъдещите му функции е да служи като платформа за традиционното хвърляне на кръста по време на празника Йордановден.

Техническо изпълнение

Монтирането на съоръжението е изисквало прецизна инженерна работа поради наличието на скална формация между брега и понтона. Специалисти в областта на корабоплаването отбелязват, че дълбочината от около 6 метра в този участък позволява акостиране на плавателни съдове. В непосредствена близост се намира друг понтон с директна връзка към кейовата стена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    По времето на соца в реката имаше плаващ басейн "Лебеда", направен от шлеп. През него преминаваше и водата от Дунав. На палубата имаше бюфет, кабинки за преобличане, душове, шезлонти. На брега имаше и пясък. Входът беше стотинки. Имаше и конкурси за мис и мистър. По- рано до остров Матей също имаше плаж със съблекални, душове, бира-скара, конкурси за мис и мистър.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари