Урсула фон дер Лайен отмени среща със сръбския премиер

1
ЕС отменя важна среща заради руско-сръбски разговори
ЕС отменя важна среща заради руско-сръбски разговори Снимка: ЕПА / БГНЕС

ЕС отменя важна среща заради руско-сръбски разговори

Европейският съюз демонстрира твърда позиция спрямо сръбското правителство, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отмени планираните разговори със сръбския министър-председател Милош Вучевич. Причината за това решение е свързана с проведената среща между Вучевич и руския министър на икономиката Максим Решетников.

Официална реакция от Белград

Посланикът на Европейския съюз в Белград Емануеле Гьофре потвърди информацията пред Агенция Франс Прес (АФП): "Отменихме срещата след срещата на министър-председателя с министъра на икономиката на Руската федерация".

Сръбската позиция

По време на разговорите с руския министър Решетников са били обсъдени възможностите за засилване на икономическото и цялостното сътрудничество между Сърбия и Русия. Според официално съобщение на сръбското правителство, премиерът Вучевич е заявил, че "въпреки големия натиск" страната му продължава да води независима външна политика, поддържайки добри отношения както с Русия, така и с Европейския съюз, Китай и други държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари