Дрон засне строителството на магистралата Русе - Велико Търново

6
Четири виадукта ще има в новия обход на Бяла
Четири виадукта ще има в новия обход на Бяла

Четири виадукта ще има в новия обход на Бяла

Въздушни кадри, заснети с дрон, разкриват напредъка в строителството на един от най-значимите инфраструктурни проекти в Северна България - автомагистралата Русе - Велико Търново. Видеото показва строителните дейности по втория лот от проекта - обходът на град Бяла, който обхваща отсечка с дължина 35.4 километра.

Мащабът на проекта от птичи поглед

Заснетото от височина трасе разкрива бъдещата магистрала, която ще бъде изградена с габарит Г27 и ще позволява движение със скорост до 120 километра в час. От въздуха ясно се виждат очертанията на четирите ленти за активно движение, разделителната ивица и двете ленти за аварийно спиране.

Строителство на ключови съоръжения

Дрон кадрите показват работата по осемте мащабни пътни съоръжения:

  • Пътен възел с път RSE1001 Горно Абланово на километър 44+619
  • Пътен възел с път II-54 Свищов - Бяла на километър 61+734
  • Пътен възел с път II-54 Свищов - Бяла при Гара Бяла на километър 68+566
  • Пътен възел с път I-3 Плевен - Бяла на километър 75+345
  • Виадукт на километър 49+444
  • Виадукт над река Янтра на километър 57+167
  • Виадукт на километър 66+207
  • Виадукт на километър 70+956

От въздуха се виждат и строителните дейности по един селскостопански надлез и три селскостопански подлеза.

Изпълнители и финансиране

Проектирането и строителството се извършва от ДЗЗД "АМ РУСЕ ТЪРНОВО", обединяващо водещи български строителни компании: "Европейски пътища" АД, "Грома Холд" ЕООД, "Водно строителство - Благоевград" АД, "Витез Проспект" АД и "Пътпроект 2000" ООД.

Строителният надзор е поверен на ДЗЗД "ЛИДЕР КОНСУЛТ", включващо "Трафик Холдинг" ЕООД, "Строл - 1000" АД, "ЕН АР Консулт" ЕООД и "Де Ни Ди" ЕООД.

Стойността на проекта възлиза на 660 425 563.84 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 1810 календарни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    интересно,
    и по пътно строителство ли сте специалисти дежурните по форум?!? Има договор, има срокове, кое как и кога ще се изпълни е в ръцете на строителните фирми и строителния надзор! Ако някой има сведения за кражби, да бъде така добър и да сезира компетентните органи или сам попада под ударите на закона за затаяване на престъпление!
  • 4
    6
    МИТНИЧАР
    Олимпийски шампиони по крадене-герп
  • 6
    5
    до 4
    Така се краде. Парите са преведени а 4 пиянки се мотаят с фадромите. Докато не излезем с винкелите да изринем мафията и не парализираме цялата София за няколко месеца нищичко няма да се случи.
  • 15
    4
    Pyce
    Пълен смях. 2 багера, една фадрома и 2 камиона ... ха-ха-ха. Тук трябва да се "изсипят" всички строителни машини в България!!! С това темпо ще имаме магистрала, когато хората и товарите ще се телепортират!!! Цялата ни държава е такава - некадърник до некадърник!!!
  • 14
    3
    Жалка история
    Очевадният предизборен клип на коалицията (герб-ппдб-дпс) + сателитите им показва, че през 3024 г. ще бъде завършен прословутия Обход.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари