Радослав Росенов: За мен друго място, освен първото, не съществува

0

Трикратният европейски шампион по бокс бе награден от кмета на Русе Пенчо Милков

В сградата на Община Русе се проведе тържествена среща между градоначалника Пенчо Милков и боксьора Радослав Росенов, който спечели златен медал на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. Шампионът от Боксов клуб "Русе" завоюва титлата в категория до 60 килограма, след като записа пет последователни победи в турнира, проведен между 12 и 20 октомври 2024 година.

Официална церемония по награждаването

На срещата присъстваха заместник-кметът "Спорт и младежки дейности" Борислав Рачев, председателят на Управителния съвет на клуба Илия Сяров, членът на Управителния съвет Иван Димитров и личният треньор на боксьора Съби Събев.

Кметът Пенчо Милков връчи поздравителен адрес и парична награда на младия шампион, като в приветствието си към него заяви: "Вложил си много труд не само в тренировките, но и в поддържането на изключителна мотивация, която те прави победител в битките. Ти правиш красива и вълнуваща игра, която впечатлява и вдъхновява. Гледам твоите мачове и виждам как побеждаваш с усмивка. Пожелавам ти да си здрав и никога да не губиш фокуса си за шампионските титли."

Амбиции на младия шампион

20-годишният Радослав Росенов сподели своята философия за спорта: "За мен друго място, освен първото, не съществува." Той разказа за спортния си път, който започва на 8-годишна възраст, откогато непрекъснато трупа отличия в своята колекция.

Подкрепа за спорта

В края на срещата кметът Пенчо Милков обяви, че Община Русе ще отделя 3 процента от приходите си за спорта и ще продължава да подкрепя всички състезатели в борбата им за победа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари