Нова пътна връзка ще облекчи трафика в квартал "Дружба"

2
Свързват улица "Изола планина" с булевард "Васил Левски"
Свързват улица "Изола планина" с булевард "Васил Левски" Снимка: Dunavmost / Архив

Свързват улица "Изола планина" с булевард "Васил Левски"

Недоволството на жителите от квартал "Дружба" в Русе относно състоянието на уличната мрежа най-накрая получи конкретен отговор от общинската администрация. След множество сигнали за разкопаната преди повече от шест месеца улица "Гео Милев", става ясно, че предстоят мащабни ремонтни дейности в района.

"Всеки ден, когато съм в този район, поне петима души ме питат за състоянието на улицата. През последната година много често се случваха аварии по ВиК и се налагаше да бъдат отстранявани, като за това често се разкопаваха улиците около блокове 33, 35, 'Ледено езеро 1 и 2'", споделя пълномощникът на кмета Валя Колева.

Важна новина за жителите на квартала е, че улица "Изола планина" ще бъде свързана с булевард "Васил Левски" в участъка между блокове 3 и 4. Това решение е част от одобрения подробен устройствен план, който цели да облекчи трафика около училището и кръстовището между улиците "Еленин връх" и "Васил Левски".

След подмяната на централния водопровод, която сложи край на честите аварии, предстои цялостно асфалтиране на улиците "Гео Милев" и "Изола планина". По втората е предвидено и обновяване на тротоарните настилки. Въпреки лекото забавяне, вече е определен изпълнител на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Безумие Просташко
    Тъй тъй, асфалтирайте колкото и където можете, че догодина пак и ако може така около всеки блок да има улици от всичките му страни, а дърветата да ги отсечем, че само пречат и надигат асфалта, пък и ще има място за още паркиране, нали така?! Гнусни долни продажни ненормални политици от всички цветове! Не стига, че дишаме мръсен въздух, а ако може да ни вкарате още и още коли в стаите вътре не ви ли е срам защо не помислите за някакъв парк в Дружба, за ограничаване на колите, за съкращаване и прекъсване на някои улици, вместо да ги удължавате и разпирявате?! Не виждате ли каква е тенденцията в западните градове и то с доста повече жители и трафик- там се намалява от габаритите на пътя, за да се направи велоалея, тротоар, зелена площ, а тук се асфалтира досами фасадата на някой блок или къща от край до край при все че се говори- става все по-горещо лятото и трябва да се увеличават зелените площи.
  • -1
    1
    daskal
    И това поредно "ще" кога ще се случи? "Изола планина" и "Гео Милев" наистина са пълен ужас!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари