Пенчо Милков: Русе ще има своето уникално място за събития на Дунав

0
Нов понтон на кея в Русе ще предложи сцена за културни и обществени събития
Нов понтон на кея в Русе ще предложи сцена за културни и обществени събития

Нов понтон на кея в Русе ще предложи сцена за културни и обществени събития

Кметът на Русе Пенчо Милков сподели за нова придобивка на русенския кей.

"Русе ще има своето уникално място за събития на Дунав.

Понтонът е удобен, широк и пригоден за провеждане на различни празници и общоградски прояви. Нямам търпение да се насладим на тази атракция! Захранен е с ток и вода и е захванат за брега с интересно съоръжение.

Разположението му позволява от три площадки на кея да наблюдаваме събитията с добра видимост.

Желанието ни е перилата да бъдат украсени с рисунки и графити, за да се откроява като артистична сцена в реката. Ще търсим подходяща идея и художници", обяви в социалната мрежа градоначалникът на Русе.

Новото съоръжение е монтирано на корабно място номер 8 и е реализирано от концесионера "Порт Пристис" като част от инвестиционната им програма за 2024 година. Проектът получи подкрепата на Общински съвет - Русе и ще обогати културния календар на града.

Съоръжението разполага с електрическо захранване, водоснабдяване и осветление, което го прави подходящо за разнообразни събития на открито. Благодарение на специално проектиран преходен мост, понтонът е разположен по-навътре в реката, като същевременно е осигурена неговата стабилност.

Днес заместник-кметът Златомира Стефанова, заедно с експерти от отделите "Култура" и "Общинска собственост" и представители на дирекция "Младежки дейности и спорт", направиха оглед на съоръжението.

Интересен акцент в проекта е планираното артистично оформление на перилата с рисунки и графити, за което ще бъдат привлечени местни художници. Три площадки на кея ще осигуряват отлична видимост за наблюдение на бъдещите събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    !!!!
    Направи услуга на всички от Русе, снимай се там за последно...
  • 3
    3
    бай бай
    Пенчо, отивай си, градът пропада стремглаво. Чупка пишлеме неадекватно.
  • 1
    2
    моряка
    Естествено,че Русе има своето място за събития.Обрисувайте и насерете целия понтон с графити от наркомани.
  • 5
    1
    Гост
    Русе си поличи и уникалният кей за яхти. Колко яхти акустираха на кея?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари