Пенчо Милков участва в Конгреса на местните власти в Страсбург

0

Сред дискутираните теми бяха еволюцията на дигиталните технологии през последните 20 години

Кметът на Русе Пенчо Милков взе участие в Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа, провел се в периода 25-27 октомври в Страсбург, съобщиха от общината. 

Милков се включи в гласуването за нов Генерален секретар на организацията. Двама бяха основните претенденти за позицията – Матьо Мори от Франция и Антонела Валморбида от Италия. След гласуването Мори получи 137 гласове в подкрепа, докато за Валморбида гласуваха 58 от делегатите.

„Много държави имат големи очаквания от Конгреса и ние ще се нуждаем от все по-ефективна администрация, за да се справим с предстоящите исторически предизвикателства“, заключи новият председател на организацията.

Сред дискутираните теми бяха еволюцията на дигиталните технологии през последните 20 години, която оказа значително влияние върху местните и регионалните власти, езикът на омразата и дезинформацията. В тази връзка заедно с останалите членовете на конгреса кметът на Русе разгледа и прие проект на резолюция и проекти на препоръки, представени от колегите му от Великобритания, Нидерландия и Швеция.

В дните на заседанията представителите на отделните държави-членове обсъдиха ирландското председателство на Съвета на Европа и дискутираха добри примери за организация на местното самоуправление от Дания, Швеция, Чехия и Белгия.

Пенчо Милков се включи във форума по покана на досегашния генерален секретар на Конгреса Андреас Кифър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Гост
    Щом като Юсуф от Измир може да гласува за български парламент, чак от Турция, защо кметът Милков да не може да гласува за нов Генерален секретар на организацията от тук, а трябва да се харчат народни пари за скъпи командировки?
  • 6
    5
    мхм
    тоз и за овчар не става....
  • 4
    4
    ПЕНЧО е в Страсбург
    не на разходка , а да види там има ли нещо хубаво , което незабавно да го внедри тук в РУСЕ !
  • 12
    3
    Reader
    Този некадърен индивид защо само мърси залата и хубавия град и харчи народни пари.
  • 11
    2
    Страсбург
    е прекрасен град и в този смисъл човекът от снимката си е спретнал страхотна екскурзийка и то безплатна. Поздравления
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари