Изграждат канализационна мрежа и пречиствателна станция в Николово

3
Инвестиционият проект ще се реализира в няколко основни фази
Инвестиционият проект ще се реализира в няколко основни фази Снимка: Село Николово / Facebook

Инвестиционият проект ще се реализира в няколко основни фази

Община Русе стартира инвестиционен проект за канализационна мрежа и пречиствателна станция в село Николово.

Община Русе има ново инвестиционно предложение, което предвижда изграждането на битова канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в село Николово. Проектът е депозиран в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе и обхваща имот с идентификатор 51679.138.315.

Инвестиционното предложение включва изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция, която ще обслужва 3 550 еквивалентни жители. Техническите показатели за застрояване се вписват в рамките на предвидения подробен устройствен план (ПУП), като застроената площ е 226 квадратни метра, усвоената площ е 2 424 квадратни метра, а озеленената площ е 3 125 квадратни метра.

Проектът ще се реализира в няколко основни фази:

  1. Изграждане на битова канализационна мрежа в село Николово: Проектът ще започне с изграждането на канализационна мрежа, която ще обхваща цялото село. Площта на имота, върху който ще се реализира проектът, е 5 315 квадратни метра.

  2. Изграждане на пречиствателни съоръжения, сгради и пътища на площадката: Втората фаза предвижда изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води извън регулацията на населеното място, на място, съобразено с релефа и близостта до река Сараджийска. Пречиствателната станция ще включва механично и биологично пречистване на водите, като процесът ще бъде осъществяван чрез различни етапи на филтрация и обработка.

  3. Озеленяване с декоративна растителност: Финалната фаза на проекта ще включва озеленяване на района с декоративна растителност, което ще допринесе за естетическия вид на обекта и околната среда.

Технологична схема на пречиствателната станция: Пречиствателната станция ще включва помпена станция, механични решетки, пясъкозадържател, биобасейни, вертикални утаители, контактни резервоари, гравитационен утаител, активна утайка и други съоръжения. Процесът на пречистване ще бъде разделен на механичен и биологичен етап, като целта е да се постигне максимално ефективно пречистване на отпадъчните води.

Електрозахранване и инфраструктура: Електрозахранването на обекта ще се осъществява от съществуващ трафопост в село Николово, като ще бъдат положени нови кабели и ще се изградят водоснабдителна мрежа и пожарен хидрант.

Проектът е резултат от заповед на кмета на Община Русе, издадена през 2009 година, и е съобразен с изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Спас
    След 40 години ще има канализация. Толкова чакаха в Средна кула. Държавата пари за болниците няма, ще ми правят канализация. Аман от спекули и обещания.
  • 1
    8
    Гагаля.я.я.я.. Липни.и..к.к...
    .....Хоранца.а.а.а.... Просена.а.а.а...а.а.......
  • 2
    7
    Петък
    Това село, има ли кмет? Уважение към личните му постижения, пак питам има ли кмет? Тотална мизерия, като не се асфалтира, изметете бре...
  • -2
    6
    от Николово съм
    ГЕРБ осигуриха парите, а Пенчо Милков ще краде.
  • 8
    5
    архитект
    Добре е да им направят канализация за отпадните води . Задължително със пречиствателна станция . И които са строили на склон да се застраховат защото като им отидат кочините у езерото да не врякат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари