Сдружение „Дете и пространство“ отбеляза 10 години на центровете „Мечо Пух“ и „Дъга“

0

Кметът Пенчо Милков посети центровете, за да изрази своята подкрепа

10 години от разкриването на дневните центрове „Мечо Пух“ и „Дъга“ в Русе отбеляза днес Сдружение „Дете и пространство“. Кметът Пенчо Милков посети центровете, за да изрази своята подкрепа към активната им дейност. Той разгледа кабинетите за рехабилитация и терапия, както и обновения физкултурен салон, който предоставя отлични условия за физическа активност и терапевтични занимания, съобщават от Община Русе.

Изказвам своята дълбока признателност към всички, които допринесоха за развитието на тези центрове – ръководството, екипите от специалисти, доброволците и, разбира се, родителите и близките, които ежедневно споделят своята любов и грижа. Вярвам, че заедно можем повече и че нашето общество ще продължи да се развива в дух на съпричастност и подкрепа. Убеден съм, че Сдружение „Дете и пространство“ ще продължи своята мисия да подобрява живота на децата, младежите и възрастните с увреждания“, каза кметът Пенчо Милков. Той връчи на административния управител на двата центъра Мария Йорданова поздравителен адрес и почетен плакет в знак на признателност за дейността им.

Празникът премина със забавни спортни и развлекателни игри с участие на децата от центровете. Услугите, които предоставят дневен център за деца и младежи с увреждания „Мечо пух“ и дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Дъга“ са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват постоянна грижа за здравното, емоционалното и поведенческото развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот. Сдружение „Дете и пространство“, което управлява двата центъра, се стреми да приобщава към ценностите, целите и дейностите си деца, млади хора и родители от общности и групи в неравностойно социално и маргинализирано положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари