Ruse Reel: Конкурс или измама?

9
Участниците чакат отговори - ще има ли някога финал?
Участниците чакат отговори - ще има ли някога финал?

Участниците чакат отговори - ще има ли някога финал?

На 16 юни 2023 година в официалния сайт на Община Русе и във Facebook страницата „Пенчо Милков“ беше обявен конкурс за ефектни видеоразкази, озаглавен "RUSE REEL". Инициативата, ръководена лично от кмета на Русе Пенчо Милков, беше насочена към всички талантливи разказвачи, които чрез креативни видеа да покажат магията на града. Крайният срок за подаване на видеата беше определен за 1 септември 2023 година, а победителите трябваше да бъдат обявени малко след това.

Една година по-късно обаче, вместо заслужените награди и признания, участниците са оставени в пълно неведение. Липсата на резултати и информация за развитието на конкурса води до нарастващо недоволство сред хората, които са инвестирали своето време, усилия и креативност, за да представят своите видеа. Съмненията и въпросите дали този конкурс е бил организиран сериозно или просто е бил един пиар трик, започват да набират скорост.

Петко Петков, един от участниците, изпрати сигнал до редакцията на „Dunavmost“, в който изрази своето разочарование и тревога. Той споделя: „Това е едно неуважение към труда и времето на всички участници. Въпросът ми е – какво става с този конкурс и това една измама ли беше?“.

Със своя сигнал, Петков подчертава, че на 10 април 2024 година е подал официално запитване към администрацията на Община Русе с вх.№ 9УП-4920-1. „Почти пет месеца по-късно, аз все още не съм получил отговор,“ добавя той.

Този случай повдига важни въпроси не само за съдбата на конкурса, но и за прозрачността и отговорността на местната администрация. Ако конкурсът "RUSE REEL" е наистина бил замислен като начин да се поощри креативността и любовта към Русе, защо тогава липсват резултати и отговори?

Година след старта на конкурса, остава неясно дали „RUSE REEL“ ще има своя финал и дали участниците ще получат заслужено признание за своите усилия. За момента обаче, съмненията относно сериозността и коректността на инициативата продължават да растат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    До 8:
    Ако ше връткаш свирки, да се наредя и аз?
  • -1
    8
    Пенчу Милфов
    Чакам Путко Путков чисто гол в кабинета си за да му обясня какво се случва с Ruse Reel Reziil
  • 3
    7
    Радост
    Според мен изключително точно в десетката е уцелено името на конкурса дори. За тези, които не знаят "ruse" на английски означава подвеждане ;) Той завалийката, ама толкова случайно и грам без да иска (съмнявам се да знае превода на думата), но пък за сметка на това - абсолютно точно и недвусмислено ви го е рекнал: "Снимайте си, пък ще имате да чакате за награди" ;)
  • 6
    6
    Шменти капели
    От Кмет и ОбС-Русе нищо друго не можеш да очакваш - привидни реалности, лъжи, измами, лично облагодетелстване, неуважение към гражданите на Русе..
  • 9
    5
    Русенец
    Всичко беше заради изборите. След като ви прекараха за втори път на местните избори вече не им трябват вашите измислени разказчета. Каква прозрачност, каква отговорност търсите в този човек? Сега вече само пари им трябват.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари