Мащабна полицейска операция разкри незаконни оръжия, наркотици и големи суми пари в Русе

1

Задържани са двама криминално проявени мъже

Мащабна полицейска операция в Русе разкри незаконни оръжия, наркотици и големи суми пари.

Полицейските сили на областните дирекции в Русе, Разград, Варна и Силистра проведоха мащабна оперативна реализация, която доведе до изземването на незаконни оръжия, наркотици и голямо количество пари от няколко имота в град Русе. В рамките на акцията са задържани двама мъже, известни с криминалните си прояви и предишни осъждания, съобщиха от ОДМВР - Разград.

Иззетите вещества и предмети

В имота на 52-годишен мъж в град Русе, полицаите открили пакетирани хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят, с общо тегло 1235 грама, които реагирали положително на метаамфетамин. Освен това, били намерени големи суми пари – 60 000 лева, 4635 долара, 1540 евро, както и пет монети от жълт метал, два предмета от бял метал с неправилна форма, предмет, приличащ на острие на копие с дължина 40 см, и военна димка.

При претърсванията на други адреси в Русе били иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, три револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

Действия в Разград, Варна и Силистра

В хода на досъдебно производство, образувано по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс, били извършени процесуално-следствени действия в частен имот в Разград, обитаван от 54-годишен мъж. Оттам полицаите иззели два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях.

При претърсванията на два адреса във Варна и един в силистренското село Цар Самуил не били установени забранени от закона вещества и предмети.

Задържания и обвинения

54-годишният мъж от Разград бил задържан в сградата на Районното управление в Разград, а неговият съучастник – в Районното управление в Исперих. Прокуратурата предстои да привлече двамата като обвиняеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    всичко ми е ясно
    ...едно не ми е ясно,за какво им е димката? Ще я ползват при отстъпление да се скрият зад димна завеса или ще я ползват при нахлуването на полицаите за да ги разпръснат за да могат да контраатакуват? ,🥳😃😃😗😆
  • 7
    1
    От Русе
    Познати били, известни били!!!!!Ами напишете им имената, етноса!!!!Какво ги криете!!!Сложете им снимките!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари