Почина Кинки Фридман

0
Певецът, автор на песни, сатирик и писател бе на 79 години
Певецът, автор на песни, сатирик и писател бе на 79 години

Той умря спокойно. Изпуши една пура, легна си и повече не се събуди, каза приятелят му Кент Пъркинс

Певецът, автор на песни, сатирик и писател Кинки Фридман, който беше лидер на на алтърнатив кънтри групата "Тексас Джубойс" (Texas Jewboys), почина на 79 години в ранчото си в Тексас, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на приятеля му Кент Пъркинс.

От няколко години Фридман е страдал от болестта на Паркинсон.

"Той умря спокойно. Изпуши една пура, легна си и повече не се събуди", каза Пъркинс, който е работил като актьор, когато се е запознал с Фридман на парти преди 50 години. Тогава и двамата подписват договори с "Кълъмбия рекърдс" и за филми. "Той беше последният свободен човек на земята... Беше непочтителен. Беше безстрашен писател."

Фридман ходи с бакенбарди, гъсти мустаци и каубойска шапка. Той си спечелва репутация на провокатор и остава такъв през цялата си кариера в музикалните и литературните жанрове.

В турнето на Боб Дилън Rolling Thunder Revue Фридман участва през 1976 г. Още преди 80-те години на миналия век Фридман започва да пише криминални романи, често с версия на самия себе си. Има и колонка в сп. "Тексас мантли" през първото десетилетие на новия век. През 2006 г. се кандидатира за губернатор срещу консерватора Рик Пери, но губи.

Фридман е роден в Чикаго, но израства в Тексас. Семейството му има там ранчо, в което той живее до края си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари