Русенци се "пържат" в новите автобуси на градския транспорт

11
Каня Пенчо Милков и Димитър Недев да се повозят в тези автобуси дори само за 10-15 минути по обед, за да усетят лично неудобствата, пише гражданин
Каня Пенчо Милков и Димитър Недев да се повозят в тези автобуси дори само за 10-15 минути по обед, за да усетят лично неудобствата, пише гражданин Снимка: Dunavmost

Каня Пенчо Милков и Димитър Недев да се повозят в тези автобуси дори само за 10-15 минути по обед, за да усетят лично неудобствата, пише гражданин

Русенци се "пържат" в новите автобуси на градския транспорт, липсват климатизация и прозорци които да се отварят.

Жителите на град Русе се сблъскват с нов проблем в градския транспорт - новите автобуси, въведени наскоро, не разполагат с прозорци, които да се отварят, което ги превръща в подвижни фурни.

Сигнал за това бе подаден до редакцията на "Dunavmost" от възмутен гражданин, който ни изпрати и снимка на въпросните автобуси, марка VanHool.

Проблемът е особено тежък в горещите летни дни, когато температурите в Русе достигат непоносими стойности. Нашият съгражданин предложи на кмета на града Пенчо Милков и заместник-кмета Димитър Недев да се повозят в тези автобуси дори само за 10-15 минути по обед, за да усетят лично неудобствата, на които са изложени русенци. Според подадения сигнал, администрацията на Общината е отговорила, че няма средства за разрешаване на проблема, което допълнително нажежава настроението сред гражданите.

Реакция от Общината: Липса на средства за подобрение

Сигналът до Общината, подаден още в края на май, когато температурите бяха сравнително поносими, не доведе до никакви промени. Днес, при много по-високи температури, същият проблем продължава да съществува. Гражданите на Русе са принудени да се возят в автобуси без прозорци и без адекватна климатизация, което води до сериозен дискомфорт и дори рискове за здравето.

Отговорът на Общината, че липсват средства за подобрение, не успокоява жителите. Според подателя на сигнала, е необходимо да се вземат мерки, преди някой да припадне поради високите температури в автобусите. Негодуванието сред русенци нараства, а липсата на бързи и адекватни решения от страна на Общината поражда въпроси за управлението на градския транспорт и приоритетите на местната власт.

Проблемите в градския транспорт на Русе не могат да бъдат игнорирани. Неудобството и рисковете за здравето на гражданите изискват спешни действия. Надяваме се, че кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Димитър Недев ще вземат под внимание подадения сигнал и ще предприемат необходимите мерки за подобряване на условията в градските автобуси. В противен случай, недоволството на русенци ще продължи да расте, а последствията могат да бъдат сериозни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    55
    aha
    Сол-ташакът Недев вместо да гледа с празния си овчи поглед, да вземе да направи нещо по въпроса. Освен за шибане в тая община за нищо друго не ставате. Само си ги менкате по кабинети и се развеждате като примати.
  • 2
    54
    Муки
    Пука му на пенчо за русенци.
  • 6
    53
    Зайо Байо
    Компанията Van Hool e фалирала и поета от друга компания. Тя не е произвеждала , а е монтирала транспортни средства, използвайки части на разни производители. Вероятно ламарините не са някакви технически чудеса, а продукти на Прогресивно Либералната Политически Коректна Мания за Нулеви Въглеродни Емисии, които , както ни будалкат ще спасят Земята от Вселенските Климатични Изменения. Най - вероятно Русчуклии са станали жертви на тънка далавера за пробутване на правено - недоправено , включваща сладки комисионни , но за да се разкрие това е необходимо разследване на компетентни орргани , ама това няма как да стане. На печелившите -- честито ! Другите -- да пият студена вода . Брюкселските Евро -- атлантически ценности са като брюкселското зеле .
  • 7
    52
    Русенка
    Продайте въпросните автобуси на трафикантите на бежанци. Така общината ще си върне парите, а трафикът осъществяван при нечовешки условия ще продължи по старому. В автобусите ли изчезнаха парите от нашите данъци?
  • 4
    51
    Сметалото
    Един климатик за автобус сигурно дърпа към 20 киловата на час. Какви батерии трябва да има електричката, че да изкара и един курс. За отоплението през зимата е същата сметка. Изобщо, що за малоумие е залагаш на електрокари ?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари