Жегата разтопи статуя на Ейбрахам Линкълн в САЩ

0
Ремонтират главата на 6-метровата восъчна скулптура
Ремонтират главата на 6-метровата восъчна скулптура Снимка: стоп - кадър \ NOVA

Ремонтират главата на 6-метровата восъчна скулптура

Восъчната фигура на президента Ейбрахам Линкълн се разтопи поради покачване на температурите във Вашингтон, съобщи Би Би Си.

Първо се е разтопила главата, после и единият крак. Столът, на който седи восъчното копие на известната статуя на американския президент, също се е повредила. Главата на 6-метровата восъчна скулптура в момента се ремонтира.

Мемориалът се намира на мястото на лагера „Баркър“ във Вашингтон. Това е бежански лагер от епохата на Гражданската война, в който са били настанявани поробени и освободени афроамериканци, а сега там се помещава начално училище.

Фигурата е поставена пред началното училище „Гарисън“ като част от серията „Восъчни паметници“ (40 ACRES Archive - The Wax Monument) на художника Санди Уилямс Четвърти, предава NOVA.

Репликата е нещо повече от восъчна статуя. Тя е и свещ. И това не е първият път, в който се разтапя.

Очаква се високите температури във Вашингтон да продължат и през тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари