Какво означават цветовете на кухненските гъби?

14
Малко хора знаят, но цветът на гъбата за миене не е просто въпрос на естетика
Малко хора знаят, но цветът на гъбата за миене не е просто въпрос на естетика

Малко хора знаят, но цветът на гъбата за миене не е просто въпрос на естетика

Какво означават цветовете на кухненските гъби?

Малко хора знаят, но цветът на гъбата за миене не е просто въпрос на естетика. Всъщност различните цветове са предназначени за почистване на различни повърхности.

Тиктокърка разкри тайната на гъбите за миене в свое видео, което бързо се превърна в сензация. Оказва се, че много хора не са били наясно с това предназначение.

Ето какво означават цветовете на гъбите за миене:

  • Синя: Най-меката гъба, идеална за порцелан.
  • Жълта: С умерена твърдост, подходяща за деликатно стъкло (чаши, кристал).
  • Червена/Зелена: За справяне с упорити петна и изгаряния.

Освен за различните повърхности, цветните гъби могат да се използват и за зониране. Например, можете да използвате синя гъба за чиниите, жълта за чашите, а червена или зелена за тенджерите и тиганите.

Така че, следващия път, когато избирате гъба за миене, не се подвеждайте само от външния вид. Обърнете внимание на цвета, за да сте сигурни, че използвате правилния инструмент за работата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Верото
    Да не се окаже, че и препаратите за миене на съдове в различни цветове са от значение?! Например белият за порцелан, синият за стъклени чаши, розОвия за дървени прибори и т.н. :-D
  • 2
    9
    Гъба
    И кво сега трябва да ползвам цялата дъга 🌈 от гъби .Да си ги наредя на мивката и да си ги и надпиша,че ще взема да объркам нещо.!А за ядене стават ли ?хаха хаха хаха
  • 6
    8
    Пълни глупости
    Предназначението им е едно и също само имат различен цвят.ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ ИНФЛУЕНСЪРИ,ТИКТОКЪРИ И ТРЕТОПОЛОВИ ОЛИГОФРЕНИ,които се опитват с хитрост да правят пари!!! Това е абсолютна лъжа,че различния цвят е за различно ползване,напротив всички мият по един и същи начин,но въпросната кучка от къде да знае,като още майка й и баща и мият чиниите...
  • 4
    7
    Дунапренка
    Зс сврдение на токтокърката: Дунапрена за кухненски гъби в България е 15-18кг/м3. Т.е твърдостта му е една и съща. Боичката е по заявка нс клиента. Все пак знаем че луд на шарено се радва:) А тя се радва на нпвия со прочит на цветовете.
  • 8
    6
    Nik
    А зелената за задници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари