Детска изложба, посветени на африканската култура и изкуство, откриват в Художествената галерия

0
Авторите на африкански маски, накити и керамика са ученици от различни училища в Русе
Авторите на африкански маски, накити и керамика са ученици от различни училища в Русе Снимка: РХГ

Авторите на африкански маски, накити и керамика са ученици от различни училища в Русе

На 29 юни, събота, от 10:30 ч. в Художествена галерия – Русе се открива обща детска изложба под надслов „Деца от България в откриване на Африка“.

Авторите на африкански маски, накити и керамика са ученици от различни учебни заведения на територията на град Русе, взели участие в поредицата от работилници, посветени на африканската култура и изкуство. Сред творците са и децата от отделно сформираните групи от МГ „Баба Тонка“, СНЦ „Еквилибриум“ и Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и за работа с деца на улицата към Българския червен кръст в Русе, съобщават от галерията.

За първи път част от работилниците се проведоха в създаденото съвременно пространство – образователното ателие в галерията, а самата изложба е експонирана в новата зала за детско изкуство.

Изложбата е реализирана по проекта на галерията „Теории и практики в изкуството и образованието“, финансиран от Министерството на културата и може да бъде разгледана до 7 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари