Корабът „Русчук“ разходи над 160 деца по Дунав

1

Инициативата е посветена на деня на реката

Над 160 деца от Русе и региона имаха възможност да се повозят с кораба „Русчук“ по река Дунав днес.

Инициативата беше на областния управител Драгомир Драганов и бе по повод Деня на Дунав, който се отбелязва от 2004 година насам, припомнят от Областната администрация. По време на разходката си децата и учениците научиха редица интересни факти за втората най-голяма река в Европа и участваха в различни занимателни игри и викторини. Те бяха придружени от своите учители и родители, както и от областния управител Драгомир Драганов и главния секретар на Областната администрация Ирена Тодорова. Поради големия интерес се наложи да бъдат пуснати два допълнителни курса на кораба, за да няма върнати и да могат всички желаещи да участват в инициативата, която се превърна в своеобразно детско парти. Всички деца получиха лакомства от Драгомир Драганов и се веселиха на борда на „Русчук“. Пред децата Драганов разказа колко е значима реката за Русе, както и че тя осъществява живата връзка на страната ни с Европа. Областният управител предизвика децата да научат повече за животните и растенията в Дунав.

Инициативата беше подкрепена и от Регионалното управление на образованието /РУО/, като самата разходка се осъществи с финансовата подкрепа на фирма „Дунавски Драгажен Флот“ АД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Либийска Любов
    А къде е чичо Ви Бенчо? Ако го срещнете се пазете.
  • 5
    3
    верно работиш
    и не получаваш заплата с месеци?!? Че защо си още там?!? Или не работиш там?!?
  • -1
    2
    Станимир Иванов
    Аз работя в тази фирма не е безплатно пътуването шефа Валери Иванов е мошеник фирмата е на дядо му и баща му големи измамници не дават заплатите на работниците с месеци !!!
  • -1
    1
    гост
    Този кораб би следвало да влезе в книгата на Гинес . По принцип корабите плават , а ето че този "разхожда" пътниците .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари