Новото ръководство на БСП търси начини да възстанови диалога в партията

0

Не бива да стигаме до реваншизъм. Оттук нататък ще поставим всичко на масата, ще обсъждаме заедно проблемите и ще взимаме решенията колективно, каза Атанас Зафиров

Новото ръководство на БСП обсъди идеи за мерки, които да възстановят диалога в партията и да върнат съвместното взимане на решения.

Предложенията дойдоха на поредица от срещи, които и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров и председателят на ПГ и организационен секретар Борислав Гуцанов започнаха, за да консолидират партията. Те се срещнаха с Движение „Бузлуджа“, Платформа „Социализъм ХХI век“ и Инициатива „Социалисти за развитие на България“. Участваха и Филип Попов и Гергана Алексова от страна на новото временно ръководство на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Срещите събраха силни леви фигури като лидерът на Платформа „Социализъм ХХI век“ Георги Пирински, Иван Таков, Жельо Бойчев, Трифон Панчев, Петър Мутафчиев, Иван Пешев, Еньо Савов, Емилия Масларова, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Тони Попов, Петя Панчева и Емил Бехар.

Движенията в партията предложиха на Националния съвет да се обсъди избор на нов състав на Изпълнителното бюро, както и приемане на решение за незабавно възстановяване на правата на всички неправомерно изключени от БСП. На масата беше поставена и идеята за приемане на нови правила за прекия избор на председател на БСП - точно установяване на членския, съответно на електоралния състав на партията, както и решение относно правата за кандидатиране. Избор на нов главен редактор на вестник „Дума“ също е сред темите, поставени пред ръководството от движенията.

Друга идея е свързана с 12 юли, деня на приемане на Конституцията и организиране на публична среща-разговор по актуалните конституционни проблеми и на писмо до социалистите и симпатизантите, което в хода на отчетно-изборните събрания да очертае приоритетните задачи пред партията в предстоящите седмици и месеци, както и утвърждаване на широко представена група за подготовка на Националния събор „Бузлуджа 2024“ под надслов „Заедно за ново начало на БСП и Лявото“.

От предложените мерки не виждам нещо, което да не може да бъде изпълнено“, каза Атанас Зафиров. „В най-скоро време ще насрочим заседание на Националния съвет, за да започнем да говорим по тези въпроси. Не бива да стигаме до реваншизъм. Оттук нататък ще поставим всичко на масата, ще обсъждаме заедно проблемите и ще взимаме решенията колективно.

Временно изпълняващият функциите председател на БСП заяви категорично желание да работи в посока обединение на партията. „Напрежението постепенно спада - и в ръководството на БСП, и в парламентарната група, и по структурите“, каза Атанас Зафиров. – „Всички, които седим на тази маса, сме решени да извървим до края пътя, по който поехме на последния Национален съвет“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    МАрсианец
    БСП-то да идват и да си вземат русенското им недоразумение, което понастоящем се вживява във велик пълководвц. Хем ще им оправи и прирастта вътрешнопартийно си там. Нинковата ще му се зарадва много, нали и беше жиголото по времето на депутатството си/им.
  • 4
    2
    БСП- ци,
    Отървахте питомното, сега гонете дивото.Вече никой не ви вярва.Измряха наивниците.А тези, които бяха ваши симпатизанти са се вече разочаровали, съвсем точно разбраха, че са лъгани.Не е възможно олигарси да имат леви убеждения.Сития на гладния не вярва и няма да го подкрепи, няма да го защити.Последен танц, сбогом , любима партийно(БСП).
  • 5
    1
    Иван Кондарев
    Да ви имам и левите фигури и лица баце. Уредена номенклатура без 1 ден реален трудов стаж, на някаква друга "работа" освен депутат, бюрократ или нещо от сорта. Как тия госпожи и господа ще разберат въобще, какви са проблемите на редовите граждани? То, друг е въпроса, че въобще нямат такава цел, единствената им цел е да са софрата. Всичките са на синекурни службици, и децата и внуците им до един, че някои са из Европа, ООН, МВФ, Световната банка и "злата Америка". Досущ като "десните" си ортаци, ама те поне са честни, казват си ние служим на капитала, защото сме си капиталисти, искаме да има капитализъм и това е. А тия го играят социалисти, уж защитавали били работниците, трудещите се. Да ама друг път. Да ви имам и социалистите. Всички заедно крадат и заедно унищожават животи. Тия ако са леви и социалисти, аз съм Ленин тогава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари